Jubileumskonserten blev en succé!

noisen His Master’s Noises konsert på Svenska teatern fick såväl tak som golv att lyfta, och knappast någon gick hem oberörd efter konserten. Den dryga två timmar långa konserten tillsammans med den svenska gospelkören By Grace hade planerats under flera månaders tid. Och äntligen var det dags för show time!

Koristerna anlände till teatern kring tio på förmiddagen, och hann finslipa några låtar tillsammans med dirigenter och dansare. Teaterns tekniker presenterade den krävande scenteknik som hade planerats in i showen. Spänningen bland koristerna var påtaglig, huruvida allt skulle klaffa under konserten. Men oron visade sig obefogad.

Uppskattningsvis kring 700 personer dök upp för att uppleva konserterna, vilket gör tillställningen till en av de största Noisen arrangerat under sin 25-åriga historia. Konserten inleddes dramatiskt med rök och ljus, och spänningen stegrades ytterligare av gästande celebriteter som Tomas Höglund och Sören Lillkung. Första akten avslutades tillsammans med en stor jubileumskör och låten ”We give Thanks”.

Efter pausen bjöd By Grace på en så välklingande och professionell gospel att också de sista tvivlarna fick ge sig. Gospel rockar, såväl i kyrka som teater! Efter en lång dag på två konserter och tolv timmar i teatern, är det dags för en bit mat. Glädjen en påtaglig bland koristerna och en och annan ses dansa på gatan. Under middagen hinner vi byta några ord med sångarna i By Grace. – Kanske vi ses i Stockholm nästa gång, säger de. – Gärna det, svarar vi!

Rabbe Tiainen (text), Johanna Nyqvist (foto)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s